Downfall - Çöküş

S.S.S Film Silinmişse Rapor Edin

Oy Ort: 8.1 / 10
Toplam Oy: 92
Downfall - Çöküş izle
R
Tür:
Biyografi, Dram, Tarih
Dil:
Türkçe Altyazılı, Türkçe Dublaj
Yapım Yılı:
2004
Kategori:
İMDB 7.0 +, Ölmeden izle
Yapım:
Almanya, İtalya, Avusturya
IMDB Puanı:
8.2
Film Süresi:
Yönetmen:
Oliver Hirschbiegel
Oyuncular:
Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, Ulrich Matthes

Filmin Konusu

Downfall 2004 Film

25 Mart 2005 tarihi ile ülkemizde vizyona giren Çöküş filmi Oliver Hirschbiegel tarafından yönetilmiş ve Bernd Eichinger tarafından kurgulanmıştır. Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara ve Ulrich Matthes gibi isimlerin başrolde oynadığı Downfall filmi 2 saat 36 dakikalık Tarihi, Savaş ve gerçeği yansıtan Biyografik ögeleri ile 8,3 değerindeki İMDB puanını 212.584 sayesinde korumaya devam etmektedir. Yaklaşık 14 Milyon Dolarlık bir bütçe ile Almanya, Avusturya ve İtalya’da çekilen Çöküş filmi 72 – 75 Milyon Dolar arası bir hasılat yapmıştır.

Dünya’nın şimdiye kadar görüp görebileceği en vahşi, acımasız, zalim ve bir o kadar da deli lideri Adolf Hitler’in son çırpınışlarını konu alan film 2. Dünya Savaşında bu çatlak adamı tepeyebilmek için artık Dünya’nın yarısı bir olmuştur. Berlin işgal altına alınmış bir kenttir ve Hitler Berlin’i ter etmemekte ısrarcıdır. Çöküş filmide Hitler’in sekreteri Traudl Junge’nin gözünden anlatılmaktadır. Hitler yenilgiyi bir türlü kabul edememiş ve düşmana teslim olmakta istemez. Eva Brown isimli kadın ile evlenir ve daha sonra…..

Bu Filme 46 Yorum Yapılmış,

Sen de Yorum Yapmak İster Misin?

Sadece üyeler yorum yapabilir ve tüm yorumları okuyabilir. Giriş Yap - Kayıt Ol
  1. frozen says:

    seviyorum seni führer

  2. atlas says:

    Savaşın ve Hitler'in son zamanlarını anlatan yapılmış en iyi filmlerden biri. İlk çıktığı zamanlarda sanırım cd sini alıp izlemiştim. Tekrar izlemek iyi. Aktör Hitler'i çok iyi oynamış.
    Bu filmin yeri dünya listelerinde nerede bilmiyorum ama ilk 10 da mutlaka olmalı.

Daha Fazla Yorum